Concertele anului 2017

Posted by admin 01.02.2017 0 Comment(s)

În 2017 vom avea parte de câteva concerte demne de luat în seamă. Artiști importanți ale muzicii din ultimii 40 de ani vor fi prezenți în România, susținând show-uri pe care le anticipăm a fi la cel mai înalt nivel. Deep Purple, Depeche Mode, Al Di Meola, Kings of Leon, Omara Portuondo sau Tarja Turunen sunt doar câțiva dintre cei care ne vor vizita pe parcursul anului.

 

Deep Purple - 13 mai - București - Romexpo

 

Una dintre cele mai importante trupe ale muzicii rock de la sfârșitul anilor '60 și până în zilele noastre, anunță un turneu de anvergură numit „The Long Goodbye”, iar până acum, având în vedere calendarul concertelor, Bucureștiul va reprezenta debutul acestui turneu. Din 2003 încoace, Deep Purple are componența: Ian Gillan (voce), Ian Paice (tobe), Steve Morse (chitară), Roger Glover (bas), Don Airey (clape).

 

Depeche Mode - 23 iulie - Cluj-Napoca - Cluj-Arena

 

Turneul „Global Spirit” ajunge și în România. Depeche Mode este una dintre cele mai longevive și de succes trupe apărute în perioada New Wave și New Romantic. Fondată în 1980, Depeche Mode are acum următoare componență: Dave Grahan, Martin Gore, Andy Fletcher. Se așteaptă un show incendiar pe stadionul din Cluj-Napoca.

 

Al Di Meola - 20 mai - București - Sala Palatului

 

Al Di Meola este recunoscut la nivel mondial ca fiind unul dintre cei mai virtuoși chitaristi ai ultimilor 30 de ani. A lansat peste 20 de albume și a colaborat, printre alții, cu John McLaughlin și Paco de Lucia. Pe 20 mai, la Sala Palatului, aveți ocazia de a asculta, pe lângă piesele noi ale lui Al Di Meola, și interpretări pe muzica lui Astor Piazzola sau a cuplului Beatles Lennon-McCartney.

 

Kings of Leon – 17 iunie – București – Stadionul Național

 

Trupa americană, fondată în anul 1999 la Nashville, Tennessee, se va afla, pe 17 iunie, în plin turneu de promovare a albumului „Walls”. Trupa este formată din frații Anthony Caleb Followill, Ivan Nathan Followill, Michael Jared Followill și vărul lor Cameron Matthew Followill. Nu ratați un show de zile mari pe cel mai mare stadion din România.

 

Omara Portuondo – 25 aprilie – București – Sala Palatului

 

Omara Portuondo este o cântăreață cubaneză, cunoscută publicului și datorită albumului „Buna Vista Social Club”, creat de Juan de Marcos Gonzalez și Ry Cooder. Artista, în vârstă de 86 de ani, va oferi publicului român un regal muzical de neuitat.

 

Tarja Turunen – 3 februarie – București – Sala Palatului

 

Tarja Turunen a fost cunoscută, și a rămas în inimile multor fani ai săi, ca solistă a trupei finlandeze Nightwish. Din 2005 urmează o carieră solo, dar pe parcursul anilor a mai avut colaborări cu Within Temptation, Scorpions, Schiller, Mike Oldfield sau Martin Kesici.

 

Leave a Comment